Navigácia

  • Akadémia ŠKD

  • Futbalový krúžok

    Aj v tomto šk. roku naša škola otvorila rôznorodé záujmové útvary pre svojich žiakov. Jedným z nich je aj futbalový krúžok pre II. stupeň, pod vedením PaedDr. Jakuba Bučka, počas ktorého si naši športu chtiví žiaci hravým spôsobom osvojujú základy koordinácie pohybu, správne futbalové návyky a celkovo základy potrebné pre futbalový rast detí. Herné činnosti sú hlavne zamerané na nácvik a zdokonaľovanie správneho vedenia lopty, prihrávok a streľby, v kolektíve vzájomného rešpektu a pozitívneho prístupu. Ukážku činnosti vám ponúkame v priložených fotografiách.

  • "Čas premien" - prednáška

    V piatok 19.1. si dievčatá 6. ročníka vypočuli prínosnú a zaujímavú prednášku s názvom "Čas premien", kde sa od pani lektorky dozvedeli dôležité informácie o fyzických, psychických aj emocionálnych zmenách v období dospievania.

  • VYBEHLI SME NA POVALU 🎭

    Viete, ako súvisia slivkové gule so zločincom na úteku a prievozníkom duchov?

    Zdanlivo nijako, ale stovka našich žiakov si napriek tomu (či vďaka tomu?) odniesla hodnotný umelecký zážitok z Divadla Andreja Bagara.

    Dramatický žáner MUZIKÁL sa medzi divákmi teší veľkej obľube. Učíme sa o ňom i na hodinách literatúry.

    Do muzikálového sveta hovoreného slova, hudby a tanca nahliadli prostredníctvom divadelného predstavenia „Povala“ žiaci 6.-9. ročníka. Tento vtipný príbeh o jednom vlámaní, dvoch zaľúbencoch a štyroch duchoch hľadajúcich lepší svet si obľúbili generácie divákov nielen v Maďarsku, odkiaľ muzikál pochádza, ale i po celej Európe. Nadčasový rozprávkový príbeh zaujal aj nás.

  • Národný projekt Podpora ochrany detí pred násilím

  • Učíme zážitkovo

    Žiačky a žiaci 3.C triedy si na hodine prírodovedy hravou formou precvičili učivo Ľudské telo. Pracovali v skupinách, kde skladali puzzle kostry, vnútorných orgánov a časti tela chlapca a dievčaťa. Najviac sa potrápili skladaním kostry.  Zadané úlohy však všetkých veľmi tešili 😊.

  • SUPERDESIATA

    Važení rodičia,

     

    tím Super Desiata Vám chce touto cestou poďakovať za doterajšiu priazeň a popriať veľa úspechov do nového roku 2024. 

    A Vašim deťom aby boli plné energie a zdravia, sme pripravili novinky ako vajíčkový Kalimero alebo tvarohové palacinky. 

    Pozrite si Našu novú, rozšírenú ponuku a objednávajte aj naďalej jednoducho na superdesiata.sk 

     

    S pozdravom,TÍM SUPER DESIATA

  • Vianočný pozdrav

  • Oznam o prerušení prevádzky školy

    Riaditeľka Základnej školy, Tulipánová 1, Nitra prerušuje vyučovanie žiakom prvého až deviateho ročníka ZŠ Tulipánová 1, Nitra od 19.12. 2023 do 22.12.2023. Všetci žiaci školy budú automaticky odhlásení zo stravovania v uvedených dňoch. Nástup do školy je 8. 1. 2024.

  • Dôležitý oznam pre stravníkov ŠJ!

     

    Posledný deň na odhlasovanie zo stravy v mesiaci december je : pondelok 18.12.2023 do 14.00 hod.

    V prípade, ak sa stravník včas neodhlási / choroba a pod. / obed mu bude vydaný do jednorazových nádob v čase od 11.00 - 13.30 hod

    .Ďakujeme za porozumenie .

  • Beseda s europoslancom na UKF

    Členovia žiackeho parlamentu sa dnes na pôde Univerzity Konštantína Filozofa zúčastnili besedy s europoslancom Michalom Wiezikom a spolu s ním debatovali na témy spojené so zelenou politikou, globálnym oteplovaním a udržateľnosťou zdrojov. Tieto témy sa týkajú nás všetkých a (nielen) najmladšia generácia vie tejto problematike pômôcť s novými nápadmi ako to riešiť.

  • Tulipánka na pódiu

    Deti z ŠKD už tradične vystupovali vo Vianočnom mestečku na Svätoplukovom námestí v Nitre. Celý program tak spríjemnil adventné obdobie a priniesol vianočnú náladu. Už sa tešíme na Vianočnú akadémiu už tento štvrtok o 16:00. Ste srdečne vítaní!

  • 🥉 Bronz pre ZŠ Tulipánová

    Družstvo zložené z našich deviatakov a ôsmakov sa predstavilo na turnaji v netradičnej hre RINGO, kde súperilo osem družstiev zo štyroch škôl z okresu Nitra.

    Hrá sa na volejbalovom ihrisku, cez volejbalovú sieť, s dvoma "ringo" kruhmi. Na ihrisku musia byť piati chlapci a jedno dievča.

    Jeden z našich dvoch tímov vybojoval tretie miesto, keď v boji o bronz porazil súperov zo ZŠ Topoľová. Prvé a druhé miesto obsadili domáci žiaci ZŠ Škultétyho.

  • Zber použitého kuchynského oleja a tukov

  • Výstavy „Focusfocusfocus“ a "O 12 mesiacoch"

    Žiaci 9.A triedy vymenili teóriu témy Kultúra a umenie na konverzácii v anglickom jazyku za
    výstavu v Kultúrnom centre bod.K7 v Nitre, ktorý je jedným z projektov a zároveň sídlom
    Asociácie Divadelná Nitra.
    Pozreli si výstavu Tanyi Kyianytsia o 12 mesiacoch, ktorá sa vo svojej tvorbe venuje najmä
    modernizovaniu tradičného ukrajinského ľudového umenia vyrezávania, či strihania papiera –
    vytynanke. Vytvára veľkoplošné papierové diela, či papierové módne ilustrácie, ktoré sú plné
    symetrie a symboliky. Predlohou pre jej vytynanky sú mýty, rozprávky, legendy a príroda.

    Druhá výstava s názvom „focusfocusfocus“, autorkou je Slavomíra Ondrušová, ktorá
    vychádza z jej záujmu o kresbu, z premýšľania o nej, o jej vizualizovaní a zhmotňovaní.
    Kresba sa tak stala nielen autorkiným prostriedkom vlastného uvažovania, ale aj prežívania
    a vyjadrovania. Jej kresby sú dojímavé, niekedy vtipné, no hlavne pravdivé. Kresba je pre
    ňu „rozhovorom samej so sebou“.
    Výstupom z návštevy galérie bude rozprávanie v anglickom jazyku o Kultúre a umení
    v Nitre.

  • Vianočná akadémia

  • Projekt "vesmír" vo 4.B

    Žiaci zo 4.B triedy si pripravili krásne projekty o vesmíre, ktoré počas hodiny prírodovedy prezentovali pred svojimi spolužiakmi.

  • ANNA FRANKOVÁ

    Trinásťročné židovské dievča Anna Franková napísalo najznámejší a zároveň najsmutnejší denník na svete. Zachytáva v ňom vyše dvojročné skrývanie sa pred nacistami počas druhej svetovej vojny.

    Do jej zápiskov a osudov nahliadli v pondelok 27. 11. 2023 naši ôsmaci a deviataci prostredníctvom divadelného predstavenia „Anna Franková“ na doskách Nového divadla, ktoré sídli v budove Matice slovenskej.

    Tragický príbeh Anny je svedectvom krutosti nacistického režimu a nenechal chladným nikoho z nás. Uvedomili sme si, že mier a slobodu si musíme chrániť a že nie sú samozrejmosťou ani v súčasnej dobe, kedy vojna zúri kúsok za našimi hranicami.

    Beseda po predstavení s dramaturgičkou predstavenia p. Veronikou Gabčíkovou nás priviedla k presvedčeniu, že sa musíme snažiť budovať lepší a krajší svet, v ktorom nesmieme tolerovať žiadne prejavy nenávisti, neznášanlivosti, xenofóbie, fašizmu či rasizmu. Najvyššími a najcennejšími hodnotami musia byť vzájomná láska, spolupatričnosť, tolerancia a úcta človeka k človeku. Len vtedy budeme mať istotu, že sa vojnové zverstvá nebudú už nikdy opakovať.

    Kolektívu Nového divadla ďakujeme za hodnotný umelecký zážitok!

  • Vysoké hory Nitra 🎥🏔

    Naši šiestaci sa v piatok 24. 11. zúčastnili 16. ročníka festivalu o horách a cestovaní Vysoké hory Nitra. Podujatie sa uskutočnilo pod záštitou primátora mesta Nitra. Žiaci boli oboznámení s prírodnými hodnotami okolia Nitry, videli niekoľko poučných filmov z danej tematiky. Naučili sa správne reagovať pri stretnutí s medveďom a bolo im vysvetlené, ako sa dá vyhnúť útoku medveďa na človeka. Žiaci si z festivalu odniesli veľa zážitkov a potrebných skúseností pre pobyt v prírode.

  • 👏 Tešíme sa z úspechu 🏓🥉

    Našich šikovných chlapcov, ktorí získali bronz na majstrovstvách okresu v stolnom tenise v konkurencii 21 škôl, prijali riaditeľka školy PaedDr. Mária Sailerová a zástupca riaditeľky PaedDr. Štefan Khandl. Poďakovali im za vzornú reprezentáciu ZŠ a popriali veľa ďalších úspechov v školských laviciach aj v športe. Od školy dostali medaily, ktoré im budú tento úspech pripomínať. Sme radi, že aj v ďalšom športe si urobila ZŠ Tulipánová výborné meno. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Tulipánová 1, Nitra
  • +421 37 7417106
    Zástupkyňa pre I. st.: zastupca14@zstulipanova.sk

    +421 37 7417106
    Zástupca pre II. st.: zastupca59@zstulipanova.sk

    +421 37 6533189
    Tajomníčka: zuzana.sestakova@zstulipanova.sk

    +421 903 283 290
    Personalistka/mzdárka: paulovicova@zstulipanova.sk

Fotogaléria