Navigácia

  • 🖌️ OCENENIE V OKRESNOM KOLE CELOSLOVENSKEJ VÝTVARNEJ SÚŤAŽE

    V okresnom kole celoslovenskej výtvarnej súťaže "VESMÍR OČAMI DETÍ" získal ocenenie žiak 4.A triedy Janko Baran. Blahoželáme a tešíme sa z jeho úspechu, pretože jeho práca v silnej konkurencii patrila medzi najlepšie z vyše tisícky zaslaných výtvarných prác.

  • Uhrovec

    Zážitky, ktoré si žiaci 7. ročníka odniesli z nedávnej exkurzie, sú nezabudnuteľné. Navštívili sme rodný dom dvoch významných osobností slovenskej histórie - Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka. Prežili sme chvíle, keď sme sa ponorili do ich života a diela, cítili sme ich prítomnosť a pochopili ich význam pre náš národ. Cestou sme sa vybrali aj na návštevu Uhrovského hradu, ktorý nás fascinoval svojou históriou a pôsobivou architektúrou. Spoločne sme preskúmali jeho hradby, veže a nádvorie, a spoznali sme históriu tohto významného miesta. Exkurzia nám otvorila oči pre históriu a kultúru našej krajiny, a dala nám príležitosť lepšie pochopiť dôležité udalosti a osobnosti, ktoré ovplyvnili vývoj Slovenska. Sme si istí, že tieto zážitky nás posilnili a obohatili o nové poznatky, ktoré budeme nosiť so sebou ďalej v našom živote.

  • Druhý na krajskom kole Dejepisnej olympiády!

    Po suverénnom víťazstve na okresnom kole sa náš žiak Pavol Ďuriš predstavil aj na krajskom kole Dejepisnej olympiády, kde získal krásne 2. miesto a len tesne mu tak ušiel postup do celoslovenského kola. Paľko tak potvrdil, že v dejepisnom rozhľade patrí medzi najlepších na Slovensku. Na fotke si preberá ocenenie od riaditeľky školy. Gratulujeme a už teraz sa tešíme na budúci rok, kedy sa bude snažiť spolu s ostatnými žiakmi opäť prebojovať medzi najlepších vo svojej kategórii. 

  • Deň narcisov

    Členovia Žiackeho parlamentu a všetci z našej školy sa zapojili do ďalšieho ročníka verejnej celonárodnej zbierky Ligy proti rakovine. Sme veľmi vďační za podporu, pretože ste mysleli aj na druhých. Náš finančný výťažok bol rekordných 604,13 €.

  • MÁME MAJSTRA OKRESU 🧮📐👑

    Dorazili k nám výsledky okresného kola Matematickej olympiády a priniesli nám radosť. Na druhom stupni sme mali troch úspešných riešiteľov.

    Jakub Zaťko (8.A) sa stal víťazom okresného kola, Michal Ivan (7.A) obsadil 3. miesto a Šimon Hrušovský (7.B) skončil na 11. mieste. Všetkým chlapcom blahoželáme!

  • Nástroje rodičovskej kontroly - Bezpečný internet

    O večernej škole informujeme aj prostredníctvom Facebook podujatia: https://fb.me/e/4dYCA5Au2

    Link na podujatie (Zoom): https://us06web.zoom.us/j/83136917386

  • Viem, čo zjem

    V predmete Viem, čo zjem sme v apríli zakončili ochutnávky zdravých jedál nátierkami z bryndze a tvarohu s bylinkami. Žiaci ochutnávali bryndzovo - mrkvovú nátierku posypanú žeruchou, tvarohovú nátierku s pažítkou. Sami si vypestovali v škole žeruchu siatu, ktorou sme posypali jednohubky s tvarohovou nátierkou.  Na záver ochutnávok sme si urobili prieskum chutí olejov. V obľúbenosti vyhral mandľový olej pred tekvicovým olejom. Na poslednom mieste v chuti sa umiestnil olej z vlašských orechov.  Zároveň zisťovali zloženie olejov a zistili, že tieto 100% oleje lisované za studena sú plné vitamínov a minerálnych látok. Sú veľmi prospešné zdraviu a zvlášť dievčatá sa potešili, že budú  po ich používaní v studenej kuchyni mať dlho sviežu a mladú pokožku a nielen pevné kosti, ale aj husté vlasy.

  • ⚽ Tulipánka víťazne 🌷

    Dnes sa odohralo základné kolo Školského pohára dievčat vo futbale dievčat. Tím ZŠ Tulipánová bol úspešný, po troch výhrach a jednej remíze obsadil prvé miesto. Ďalšie priečky obsadili Fatranská, Rišňovce, Nové Sady a Alekšince. Na okresné kolo postupujú prvé tri celky, hrať sa bude opäť na našej škole.

  • Deň narcisov

  • Paríž

    Mesto Paríž, ktorým sa minulý týždeň na poznávacej exkurzii prechádzali deviataci našej školy sa ukázalo ako liberálne centrum multikulturalizmu, kde sme bežne stretli ľudí rôznych farieb pleti či odlišných vierovyznaní, ktorí sú začlenení ako typickí Francúzi. Hoci sa o nich hovorí ako o ľuďoch odmietajúcich používať iný než rodný jazyk, najmä angličtinu, my sme sa s takýmto prístupom nestretli. V múzeách, hoteli a reštauráciách nás obslúžili v angličtine a odpovedali plynulými vetami. Parížania sú na turistov zvyknutí a je im jasné, že po francúzsky sa väčšina z nich nedohovorí a „prispôsobili“ sa aj žiakom 9.A triedy. Prehliadku mesta sme začali "Železnou dámou", symbolom Paríža - slávnou Eiffelovou vežou (324 m.) a z tretieho poschodia sa nám naskytol nezabudnuteľný pohľad na mesto. Prešli sme sa pozdĺž riekySeiny okolo Múzea d´Orsay-múzea impresionizmu, Bourbonského paláca- sídla parlamentu, Hotel des Invalides- komplexu budov, ktoré dal vystavať kráľ Ľudovít XIV. pre 6 000 vojnových veteránov. V krypte sa nachádzajú hrobky cisára Napoleona Bonaparteho, jeho brata a syna Orlika. Pozreli sme si Víťazný oblúk ako symboliku vojenských víťazstiev rímskych cisárov a Napoleona. Spoznali sme Elyzejské polia (Champs Elysées- 3 km bulvár a najluxusnejšia ulica), ktoré sú miestom osláv dôležitých udalostí celého Francúzska. Navštívili sme 30 km vzdialený zábavný park Disneyland, úžasný svet dobrodružstva, rozprávok a fantázie s tematikou Walta Disneyho, kde sa prelína svet starých rozprávok s novými, ktorý si získal naše srdcia. Čakali nás ďalšie krásne pamiatky a miesta – Pantheon (pohrebisko smotánky francúzskej vedy, mysliteľov a kultúry), Luxemburgské záhrady, latinská štvrť- univerzita Sorbonna, najstaršia časť mesta- ostrov Île de la Cité- Justičný palác, gotická kaplnka Sainte-Chapelle, stredoveký kráľovský palác, väzenie Ľudovíta XVI. a Márie Antoinetty- Conciergerie, gotický chrám Notre Dame (Victor Hugo sem zasadil dej románu Chrám matky Božej v Paríži), ktorého zvony majú vlastné mená a konali sa v ňom kráľovské korunovácie, svadby i pohreby (dnes v rekonštrukcii), obrazová galéria Louvre (kráľovský zámok, dnes najväčšie múzeum na svete s vyše 35 000 exponátmi) s da Vinciho obrazom Mony Lisy a jej povestným úsmevom.

  • Preventívny program

    Plánované preventívne aktivity sa uskutočnili pre žiakov od siedmeho až po deviaty ročník. V siedmom ročníku bola naplánovaná téma " Šikana na školách", vo ôsmom a deviatom ročníku " Trestnoprávna zodpovednosť".

  • Získali sme Zelený certifikát

  • Tulipánka postupuje

    Rozbehli sa boje o Školský pohár. Ide o futbalový turnaj, ktorý organizuje pre školy Slovenský futbalový zväz, určený je pre 5.-6. ročník. V okrese Nitra sa prihlásilo 36 škôl. V utorok sa v našej telocvični stretlo v predkole šesť tímov. Družstvo ZŠ Tulipánová suverénne triumfovalo a postúpilo na okresné finále, ktoré bude opäť na našej pôde 23. apríla.

    Náš tím tvorili Novotný, Mego, Kúsek, Mesároš, Filo a Sloboda pod vedením p. uč. Mesároša.

  • Šachový turnaj

    Šachový turnaj sa rozbehol. Postupne odohrá svoju "partičku" viacero skupín, z ktorých vzídu semifinalisti a na záver sa dozvieme víťaza. 

  • Siedmaci objavovali históriu 🏰

    Spoločný výlet rodičov, žiakov a učiteľov na barokový zámok v Haliči bol úžasným zážitkom, ktorý nám zostane v pamäti na dlho. Vďaka štedrej finančnej podpore od UNICEF sme mohli spolu objavovať históriu a kultúru tohto úžasného miesta. Vidieť deti, ako sú započúvané do príbehov minulosti starobylého zámku, bolo neoceniteľné. Tento výlet nám nielen poskytol príležitosť spoznávať nové veci, ale aj posilnil puto medzi rodinami, žiakmi a učiteľmi. Ďakujeme UNICEF za podporu a možnosť vytvoriť takéto nezabudnuteľné spomienky.

  • Marec - mesiac knihy 📚

    Knihy sú bránou do sveta poznania. Mnohí z nás ich nepochybne majú odložené nielen v poličke, ale i v srdci. Hoci azda každý vie, že marec je venovaný knihám, málokto tuší, prečo je tomu tak. My na Tulipánke už vieme, že práve v marci v roku 1796 sa narodil Matej Hrebenda - významný šíriteľ slovenskej i českej knihy a vzdelanosti. Práve na jeho počesť je už od roku 1955 marec považovaný za mesiac knihy.

    Ako sme si mesiac knihy pripomenuli my?

    Odštartovali sme ho reláciou v školskom rozhlase a pokračovali zaujímavými aktivitami nielen na hodinách literatúry či čítania. Dozvedeli sme sa, ako vzniká kniha, prečítali sme si mnohé zaujímavosti o knihách, fascinovali nás knižné rekordy či najkrajšie knižnice sveta... Rozprávali sme sa o histórii kníh a vyhľadávali najkrajšie citáty osobností o knihách a čítaní. Zahrali sme si Knižné BINGO - oprášili sme prach z našich domácich knižníc a kníh, aby sme úspešne zaplnili všetky políčka... Žiaci sa zapojili i do projektu „Postava ožíva“, v rámci ktorého vytvorili charakteristiku svojej obľúbenej literárnej postavy. No najmä sme veľa čítali - nielen z učebníc či kníh v školskej knižnici, no priniesli sme si svoje obľúbené knihy a inšpirovali sme sa navzájom. Uvedomili sme si, aký pravdivý je citát: „Čítaj knihy a môžeš byť, kým chceš!“

    Všetci si prajeme, aby si deti budovali pozitívny vzťah ku knihe a aby sa čítanie kníh stalo pravidelnou súčasťou ich života!

  • Projektový deň s Edumou – „Za každým človekom sa skrýva príbeh“

    Koniec marca patril znovu príbehom a bol zároveň aj ukončením projektu „Zvuk, slovo a obraz príbehu" . Nechýbala zábava, kreativita, ponaučenie a spolupráca. Do projektového dňa sa zapojili nielen naši siedmaci a deviataci, ale viaceré školy naprieč celým Slovenskom. Projektový deň v školách otvoril väčší priestor fantázii , kreativite, emóciám, vyvolal záujem žiakov o druhých, ale aj o seba navzájom, a tým posilnil (ne)obyčajnú ľudskosť v nás.

  • ŠACHOVÝ TURNAJ ŠTARTUJE ♔♕♗♘

    Na šachový turnaj sa prihlásilo 57 žiakov z 1.-8. ročníka (chlapci aj dievčatá). Rozdelíme ich na dve skupiny - 29 detí z 1.-5. ročníka a 28 detí z 6.-8. ročníka. Vytvorili sme základné skupiny (väčšina z nich je štvorčlenná), v základných skupinách sa účastníci stretnú každý s každým. Turnaj sa bude odohrávať postupne. Účastníkov budeme priebežne informovať o termíne, kedy budú hrať.

  • Deviataci objavili krásy Ameriky cez virtuálnu realitu

    Študenti deviatych tried našej školy sa tento týždeň pustili do objavovania nádherných prírodných scenérií Ameriky, vďaka inovatívnemu využitiu virtuálnej reality. Tento projekt umožnil žiakom cestovať po Grand Canyone, Yellowstone, Niagarských vodopádoch, Amazonskom pralese či Galapágoch, všetko bez toho, aby opustili triedu. Táto iniciatíva nielenže poskytla pohlcujúci zážitok, ale aj rozšírila obzory a zvýšila povedomie o ochrane prírody. Študenti mali možnosť interaktívne objavovať ekosystémy a geografické útvary týchto miest, čím sa aktívne zapájali do vzdelávacieho procesu. Navyše, využitie virtuálnej reality minimalizovalo ekologický vplyv cestovania. Celkovým výsledkom bolo obohatené vzdelávanie a rozšírenie pohľadu deviatakov na svet.

  • Deň naopak

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Tulipánová 1, Nitra
  • +421 37 7417106
    Zástupkyňa pre I. st.: zastupca14@zstulipanova.sk

    +421 37 7417106
    Zástupca pre II. st.: zastupca59@zstulipanova.sk

    +421 37 6533189
    Tajomníčka: zuzana.sestakova@zstulipanova.sk

    +421 903 283 290
    Personalistka/mzdárka: paulovicova@zstulipanova.sk

Fotogaléria