Navigácia

  • Ocenenie najlepších v kraji

    Dňa 27.3.2024 sa konala slávnosť Regionálneho úradu školskej správy v Nitre, ktorý pri príležitosti „Dňa učiteľov 2024“ ocenil  najlepších  pedagogických zamestnancov materských škôl, základných škôl, stredných škôl, špeciálnych škôl, jazykových škôl, základných umeleckých škôl a školských  zariadení z Nitrianskeho kraja, spolu 32 pedagogických zamestnancov.

    Návrh na udelenie Čestného uznania  riaditeľom Regionálneho úradu školskej správy v Nitre za našu školu padol na skúsenú pani učiteľku 1.stupňa ZŠ Mgr. Janu Stoklasovú. Sme nesmierne radi, že spomedzi množstva návrhov bola naša kolegyňa tou, ktorá bola na ocenenie vybratá. Blahoželáme a do ďalších rokov pedagogickej praxe želáme veľa tvorivého elánu, síl, zdravia a radosti z detí – svojich aj školských.

    Vyberáme z hodnotenia:

    Janka je empatická, srdečná a vľúdna, pritom však u žiakov a rodičov rešpektovaná. Zodpovednosť, pracovitosť a aktívny prístup v práci sú jej stálou súčasťou. Je motivátorkou a vzorom pre iných kolegov. Je vždy ochotná komukoľvek pomôcť.

    Pani učiteľka je priekopníčkou vyučovania matematiky Hejného metódou v našej škole i v našom meste. Matematiku touto formou učí už šiesty rok. Jej aktívny prístup vo vyučovaní sa prejavuje aj vo vedomostiach žiakov, jej žiaci sú úspešní v súťažiach ako  Pytagoriáda, či iBobor. Vo výchovno- vzdelávacom procese implementuje digitálne vyučovanie /Informatika s Emilom, Robotika s Emou, Kozmix/ , ale aj učenie prepojené so skutočným životom. Na dennej báze pripravuje pre žiakov rozličné didaktické pomôcky. Na hodnotenie poznatkov žiakov využíva formatívne hodnotenie, vo vyučovaní vystupuje ako partner a sprievodca detí.  Umožňuje žiakom otvorene sa vyjadrovať a prostredníctvom diskusií im pomáha s riešením úloh.

    Okrem dosahovania vedomostných cieľov sú pre ňu dôležité aj výchovné ciele, ktoré napĺňa denne prostredníctvom aktivít na ranných kruhoch. Pre žiakov a rodičov je oporou, pričom citlivo vníma ich potreby.

    Je koordinátorkou environmentálnej výchovy na I. stupni. Aktívne školu zapája do projektov v oblasti ochrany životného prostredia. So žiakmi pripravuje rôzne kultúrno – spoločenské a športové aktivity. Svojich žiakov vedie k spolupatričnosti a úcte k iným ľuďom prostredníctvom charitatívnych zbierok.

    V pracovnom tíme MZ I. stupňa vystupuje ako lektor pri zavádzaní zmien vo vyučovaní. Je tvorcom slovného hodnotenia v 1. ročníku. BLAHOŽELÁME !

  • Profesijný rozvoj učiteľov

    Téma formativneho hodnotenia rezonovala v stredu dopoludnia (27.3.2024) s učiteľmi a vychovávateľmi na Základnej škole Tulipánová v Nitre v spolupráci s mentorkami RCPU NR a ZM. Individuálne mentoringové rozhovory vytvárali priestor na osobnú komunikáciu v téme formativneho hodnotenia - slovné hodnotenie. Pozitívne myslenie, chuť do niečoho nového, inšpirácie a podnety bolo to s čím mentees prichádzali. Popoludní sa 14 učiteľov stretlo v rámci Klubu triednych učiteľov pre okres Nitra na základnej škole. Príjemné stretnutie kolegov prinieslo sieťovanie sa, nadviazanie kontaktov a prezentácie oblastí, ktorým by sme sa chceli venovať.
    Množstvo vecí nás spájalo a výmena skúseností, pohľadov, riešení bolo tým najcennejším výstupom. Vedeniu školy ďakujeme za vytvorenie priestoru pre stretnutie, podporu a príjemnú atmosféru.
    Pri príležitosti dnešného sviatku Dňa učiteľov ďakujeme všetkým za snahu, trpezlivosť, motiváciu a inovácie, ktorými každodenne napĺňate svoje poslanie UČITEĽA.

  • Exkurzia v NR SR

    Koordinátori žiackych parlamentov spolu s predsedami, podpredsedami a ďalšími členmi ŽP sa zúčastnili exkurzie v NR SR pod záštitou Centra voľného času a Mestského úradu v Nitre ako Mestský žiacky parlament. Okrem prehliadky priestorov a informácií o fungovani parlamentu, si mohli žiaci odniesť aj zážitok z návštevy Slavína. Zvyšný čas v Bratislave sme využili na komentovanú prehliadku nádvoria Bratislavského hradu.

  • Talentové skúšky

    Vážení rodičia,

    riaditeľka školy oznamuje, že:

    ·         talentové skúšky na prijatie žiaka/žiačky do 5./6.ročníka športovej triedy našej ZŠ Tulipánová 1, Nitra so zameraním na futbal sa budú konať dňa 16.5.2024 v areáli mestského štadióna v Nitre.

     ·         talentové skúšky na prijatie žiaka/žiačky do 5.ročníka športovej triedy našej ZŠ Tulipánová 1, Nitra so zameraním na tenis sa budú konať dňa 13.5.2024  a  16.5.2024 v areáli Tenisovej akadémie na ZŠ Tulipánová 1 v Nitre.

     Viac informácií nájdete v záložke „Športové triedy“.

  • Školský e-shop otvorený

    Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

    Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie a navyše pre nás e-shop znížil ceny väčšiny produktov! Ponuku nájdete na tomto linku: OBCHOD

    Objednávanie je už spustené a bude možné až do 7.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

  • Okresné kolo Geografickej olympiády

    V okresnom kole Geografickej olympiády zaznamenali žiaci úžasné výkony a ukázali svoju lásku k poznávaniu sveta. Medzi tými, ktorí excelovali, patrili Jakub Zaťko z 8. A triedy, ktorý si vybojoval 7. miesto v kat. E, Adam Doboš v kat. F skončil na 20. mieste a Roman Sloboda v kat. G na 12. mieste. Ich zápal a schopnosť precízneho zvládania geografických otázok svedčia o ich oddanosti a schopnostiach. Gratulujeme chlapcom k tomuto úspechu a želáme im veľa úspechov v ďalšom pokračovaní v súťaži budúci rok! Geografická olympiáda nás inšpiruje k objavovaniu a pochopeniu sveta okolo nás.

  • Hodina deťom

    Verejná celonárodná zbierka pre pomoc deťom prebiehala vo štvrtok 21.3 za pomoci Žiackeho parlamentu. Výťažok zbierky bol 356,49 €. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a tak podporili zbierku, ktorá už 25 rokov nepretržite podporuje projekty zamerané na pomoc deťom a mladým ľuďom v ohrození a rôznych krízových situáciách.

  • Voľby si mohli vyskúšať aj naši najstarší žiaci

    Piatkové dopoludnie malo na našej škole volebnú atmosféru. Naši ôsmaci a deviataci si mohli vyskúšať v simulovaných voľbách na prezidenta SR uplatnenie volebného práva, v praxi si zhrnúť zásady volieb v rámci opakovania tejto témy v osnovách občianskej náuky a efektívne sa tak pripravovať k zodpovednému občianstvu vo svojej dospelosti. Tak ako býva dobrým zvykom, aj tentokrát sa stala občianska náuka zaujímavejšou a zážitkovejšou. 

  • DEŇ FINANČNEJ GRAMOTNOSTI - blokové vyučovanie

    Prečo vznikli peniaze? Na čo sú nám banky? A aká je hodnota peňazí?

    Aj na tieto otázky hľadali odpovede žiaci našej školy počas blokového vyučovania, organizovaného v rámci Európskeho týždňa finančnej gramotnosti (18.-24.3.2024), ktorý sme nazvali „Deň finančnej gramotnosti“. Celodenného vyučovania v blokoch sa v piatok 22.3.2024 so záujmom zúčastnili naši žiaci 7. ročníka.

    Peniaze sú neoddeliteľnou súčasťou nášho sveta a finančné záležitosti riešime každý deň. Pritom to, či vlastným financiám rozumieme a ako vieme s nimi hospodáriť, ovplyvňuje životnú situáciu každého z nás. Preto naša škola pravidelne zapája do vyučovania aj prvky finančnej gramotnosti.

    Tentokrát sme sa však rozhodli pre žiakov vytvoriť aj intenzívne celodenné blokové vyučovanie, počas ktorého si siedmaci zábavnou, zážitkovou formou osvojili dôležité poznatky o financiách. Okrem rôznych didaktických hier, využívali pri tom najmä prácu s tabletmi, či mobilnými telefónmi v skupinách, na ktorých súťažnou formou vypracovávali mnohé interaktívne cvičenia. Ich zanietenosť a pracovné nasadenie, ako aj spokojnosť našich učiteľov s ich nasadením, si môžete prezrieť na priložených fotografiách. 

  • Hodina deťom

    Dňa 21.marca sa uskutoční celoslovenská zbierka Hodina deťom, kde dobrovoľnícke tímy z celého Slovenska budú v uliciach zbierať príspevky do pokladničiek. Výnos je určený na pomoc deťom z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené chudobou a sociálnym vylúčením. Zbierku každoročne už viac ako 20 rokov organizuje Nadácia pre deti Slovenska a tento rok sa naša škola rozhodla do zbierky v uliciach zapojiť. Zapojiť sa však môžete aj vy a to tak, že v deň konania zbierky môžete prispieť do pokladničky v našej škole buď priamo alebo môžete príspevok poslať po vašom dieťati, ktoré ho odovzdá dobrovoľníckemu tímu do pokladničky.

    Pomôžete tak rozmeniť veľké starosti jednorodičov na drobné.

  • Zápis na šk. rok 2024/25

    Prihlášku vyplňte TU. Viac informácií o zápise nájdete TU.

  • Beseda s diplomatom

    Členovia Žiackeho parlamentu sa dnes zúčastnili besedy s diplomatom britskej ambasády - veľvyslancom Spojeného kráľovstva na UKF v Nitre. Pán Nigel Baker tak podporil vzdelávanie mladých ľudí na Slovensku a poskytol množstvo informácií o náročnej práci v diplomatických službách.

  • Programujeme Ozobotov 🤖✨

    Dnes sa naše šiestačky ponorili do sveta zábavnej robotiky! S plným nadšením programovali a spoznávali tajomstvá Ozobotov. Ich tvorivé mysle viedli tieto malé roboty k fascinujúcim úlohám a zábavným dobrodružstvám. Bol to nezabudnuteľný zážitok plný vzrušenia a objavovania pre všetkých zúčastnených. Tešíme sa na ďalšie dobrodružstvá v našom svete robotiky! 🤖✨

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľka školy udeľuje 20.3. 2024 RIADITEĽSKÉ VOĽNO z dôvodu zabezpečenia optimálnych podmienok celoplošného testovania deviatakov (TESTOVANIE 9) pre ročníky 5. - 8.Viac: RV T9 2024.pdf

  • DOD 2024

  • Výstava venujúca sa obetiam komunistického režimu

    V období pripomenutia februárového výročia komunistického prevratu v Československu sme v týchto dňoch v priestoroch našej školy otvorili výstavu venujúcu sa obetiam komunistického režimu. Žiaci si na hodinách DEJ, OBN, ETV a NAV môžu aj touto tematickou výstavou obohatiť poznatky o ére komunistickej totality. Za spoluprácu ďakujeme Katedre aplikovanej etiky UKF, ktorá nám výstavu sprostredkovala a RCPU Nitra.

  • Máme víťaza okresného kola Dejepisnej olympiády!

    Od jesene sa žiaci vyšších ročníkov, s mimoriadnym záujmom o dejiny, pripravovali na očakávané školské kolo Dejepisnej olympiády. Víťazmi v kategórií D sa stal Pavol Ďuriš, Sophia Kvasňovská a kategóriu C ovládli Tamara Buchová s Patríciou Hudecovou. Týmto úspechom si vybojovali postup do okresného kola, kde dokázali svoj prehľad v dejinách a odhodlanie spraviť preto niečo navyše. V silnej konkurencií reprezentovali seba a našu školu veľmi dobre, no najvýznamnejší úspech zaznamenal práve ôsmak Paľko Ďuriš, ktorý v konkurencií 31 najlepších žiackych historikov okresu získal suverénne 1. miesto s úspešnosťou 89%!

    Gratulujeme a držíme palce v krajskom kole.

  • „Storytelling“

    Projekt „Zvuk, slovo a obraz príbehu: Moderný spôsob rozvíjania jazykov a hodnôt“/ „Storytelling“ (EDUMA, n. o.) do ktorého sa v tomto týždni zapojili žiaci 7.-9. ročníka spolu s učiteľmi slovenského a anglického jazyka formou blokového vyučovania. Žiaci zdieľali svoje emócie a skúsenosti vďaka emotívnym príbehom s autentickými situáciami o šikanovaní, adopcii, migrantoch a vývinových poruchách detí. Auditívna forma príbehov ako inovatívny spôsob vyučovania zlepšili učebný zážitok a vytvorili učenie sa cudzieho jazyka príjemnejším a zmysluplnejším. Záverečná reflexia pomocou Dixit a emocionálnych kariet viedla k úspešnému osobnostnému rozvoju. Projekt podporilo Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR a projekt „Storytelling“ pre Európu je realizovaný vďaka podpore Európskej Únie a programu Erasmus+.

  • Virtuálna realita sa stáva súčasťou vzdelávania - naša škola v čele inovácií

    Dnešný deň znamenal míľnik v histórii našej školy, keď sa učitelia pustili do skúmania sveta virtuálnej reality. 

    Virtuálna realita otvára dvere k novým zážitkom a možnostiam vo vzdelávaní. Žiaci našej školy sa môžu tešiť na jedinečné príležitosti pri objavovaní nových poznatkov. Od histórie až po vedecké experimenty, tento nový nástroj nám umožní preniesť naše vzdelávacie metódy do nových dimenzií doslova a do písmena.

    Učitelia, ktorí mali tú česť vyskúšať túto technológiu, boli ohromení jej potenciálom. Virtuálna realita nielenže umožňuje študentom prežiť udalosti, ktoré by inak zostali len v knihách, ale aj zvyšuje ich zapojenie a záujem o učivo.

    Sme presvedčení, že týmto krokom sme vytvorili základ pre moderné a progresívne vzdelávanie, ktoré bude pripravovať našich žiakov na svet budúcnosti. Tešíme sa na to, ako sa táto technológia stane súčasťou nášho každodenného učenia a ako prinesie nové perspektívy a porozumenie učiva.

    Naša škola je pripravená na cestu do budúcnosti s virtuálnou realitou ako naším verným spoločníkom. Už čoskoro sa dostane aj k našim žiakom naprieč všetkých ročníkov. Tešíme sa spolu!

  • Oznam RŠ

    Z dôvodu začatia rekonštrukčných prác na pavilóne A udeľuje riaditeľka školy  dňa 1.3. 2024 riaditeľské voľno Viac.  Info rekonštrukcia A

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Tulipánová 1, Nitra
  • +421 37 7417106
    Zástupkyňa pre I. st.: zastupca14@zstulipanova.sk

    +421 37 7417106
    Zástupca pre II. st.: zastupca59@zstulipanova.sk

    +421 37 6533189
    Tajomníčka: zuzana.sestakova@zstulipanova.sk

    +421 903 283 290
    Personalistka/mzdárka: paulovicova@zstulipanova.sk

Fotogaléria