Navigácia

  • Doplňujúce talentové skúšky so zameraním na futbal

    Riaditeľka školy oznamuje zákonným zástupcom žiakov, že dodatočné (doplňujúce) talentové skúšky so zameraním na futbal sa budú konať dňa 10.6.2024 o 17:00 hod na ZŠ Tulipánová 1, Nitra na multifunkčnom ihrisku/ v telocvični (treba halovky). Talentovky sa týkajú žiakov so zaradením do všetkých ročníkov II. stupňa. Žiadame záujemcov, aby na talentovky prišli už prezlečení do športových úborov. Viac info na stránke školy v záložke „Športové triedy“. Tešíme sa na vás.

  • Bývalí žiaci sa vrátili do školy po 57 rokoch

    Stretli sa po 57 rokoch, po prvýkrát od skončenia základnej školy, ktorá sa dnes volá Tulipánová. Prišlo ich 28.

    Keď si sadli do lavíc, prihovorila sa im bývalá triedna učiteľka Mária Kniebiglová. Dnes má 84 rokov. Od svojich bývalých žiakov je len o vyše desaťročie staršia. Škola sa medzitým výrazne zmenila. Z pôvodných stavieb zostal len pavilón, kde bola kedysi jedáleň a zborovňa. Už dlhé roky je zatvorený, zbúrajú ho.

    Čítajte viac: TU

  • 6.A si užila NOC V ŠKOLE

    Väčšina žiakov (aj učiteľov ) sa nevie dočkať piatku... Nám, žiakom 6.A, je však za bránami Tulipánky tak dobre, že sme si prvý júnový piatok naplánovali Noc v škole . Po príchode bola pre nás pripravená večera v podobe pizze . Po zvládnutí večere už na nás čakali rodičia, s ktorými sme si v telocvični zasúťažili. Bolo úplne jedno, kto vyhral alebo kto prehral. Podstatné pre nás bolo, že sme si užívali spoločný čas s rodičmi a spolužiakmi. Po skončení súťaží sme sa rodičom poďakovali, že si našli čas a prišli. Rodičia sa pobrali domov a my sme ostali spať v škole. Nebojte sa, žiadne (m)učenie nás nečakalo . Niektorí sme boli vonku a hrali sa na multifunkčnom ihrisku a niektorí pozerali v triede film. Okolo polnoci sme sa pomaly pobrali spať, vytrvalci vydržali dlhšie . Ráno sme sa zobudili už o siedmej a mohli sme si dať rannú rozcvičku . Po rozcvičke sme sa naraňajkovali, upratali a mohli sme ísť domov plní zážitkov.

    Všetci sme si našu Noc v škole užili a odchádzali domov spokojní a šťastní (niektorí aj nevyspatí ). Ďakujeme rodičom, že sa prišli s nami zabaviť a samozrejme aj za chutné občerstvenie, ktoré pre nás pripravili. Veríme, že si takúto milú akciu ešte zopakujeme .

  • RODINKOVO NA TULIPÁNKE

    Vychovávatelia ŠKD pripravili krásne, rodinné, tvorivé a nezabudnuteľné popoludnie pre deti a ich rodičov. Deti mali možnosť zapojiť sa do rôznych tvorivých dielní, kde spoločne s rodičmi vytvárali originálne výtvory. Popoludnie bolo plné radosti, smiechu a vzájomného porozumenia, čo prispelo k posilneniu rodinných väzieb a vytvoreniu nezabudnuteľných spomienok. Ďakujeme všetkým zúčastneným za úžasnú atmosféru a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie!

  • Návšteva DAB

    Členovia Žiackeho parlamentu sa zúčastnili prehliadky zákulisia Divadla Andreja Bagara a besedy s obľúbenou nitriansku herečkou Evou Pavlíkovou.

  • 5.C na Nitrianskom hrade 🏰

    Aj 5.C sa vybrala spoznávať históriu Nitry na Nitriansky hrad. So záujmom počúvali odborný výklad pani sprievodkyne a zasypali ju množstvom otázok. Okrem prehliadky katedrály a Diecézneho múzea mohli počítať schody vedúce do veže a zo samotnej veže obdivovať Nitru z výšky. Sladkou bodkou na záver bola zmrzlina.

  • 5.A sa zabávala v Bratislave

    Dnes 5.A absolvovala super výlet do Bratislavy. Najskôr navštívili ZOO, kde sa zoznámili s mnohými zaujímavými zvieratami a potom sa vydali naprieč mestom, kde uvideli aj Prezidentský palác. Výlet ukončili v 3D Land-e, kde si vytvorili mnoho zábavných fotografií.

  • OLYMPIJSKÝ DEŇ

    Už úvodný pochod piatkového rána, za znenia olympijskej hymny a mávania olympijských vlajok, predznamenával, že sa deje niečo výnimočné- na jeden deň sa naše dievčatá a chlapci z I. stupňa stávajú olympionikmi.

    Áno, aj v tomto roku sme, v spolupráci s našimi deviatakmi, pre nich pripravili zážitok v podobe Olympijského dňa, ktorý je oslavou olympizmu, životnej filozofie, vyvážene spájajúcej telesnú zdatnosť, vôľu a ducha. Spája šport s kultúrou a výchovou. Snaží sa o utvorenie spôsobu života založeného na radosti z vynaloženého úsilia, na výchovnej hodnote dobrého príkladu a na rešpektovaní základných etických princípov.

    Okrem olympijských hodnôt, si na konci každý mladý športovec prevzal za perfektné výkony aj zaslúžené odmeny a najúspešnejší sa mohli pochváliť aj medailami. Za spoluprácu ďakujeme Slovenskému športovému a olympijskemu výboru.

  • Beckovské dobrodružstvo

    Na známosť sa dáva, ľudu školskému, že na hrade Ctiborovom teda, Beckovskom, súťaživé zápolenia žiaci 5.B a 6.C absolvovali, Nuže prišli na hrad, kde v špeciálnej a skutku edukatívnej prehliadke sa nielen dozvedeli čo to z histórie, ale i mnohé hry ich preverili, či k stavu šľachtickému blízko majú. A veru so cťou všetky skúšky na tejto exkurzií absolvovali. Toto všetko sa udialo 30. dňa mesiaca májového, roku pána 2024.

  • Oznam

    Milí stravníci! Oznamujeme, že zajtra (t.j. 31.5. 2024) sa bude obed vydávať v čase od 11:15 do 13:15.

  • Projekty na prírodovede 🌿

    Žiaci zo 4.B triedy sa s nadšením zapojili do tvorby projektov na tému prírodné spoločenstvá. Pracovali nielen v skupinách, ale aj individuálne, pričom každému projektu venovali veľkú pozornosť a snahu. Výsledky ich práce sú dôkazom ich poctivého prístupu a kreativity. Projekty sú prepracované, plné zaujímavých informácií a krásnych ilustrácií. Naši štvrtáci opäť ukázali, že sa vedia s elánom pustiť do práce a dosiahnuť vynikajúce výsledky.

  • Naša úroda

    Ktoré reďkovky chutia najlepšie? Predsa tie vlastnoručne vypestované. Naši žiaci sa v rámci hodín technickej výchovy zoznamujú aj s pestovaním domácich plodín a podarilo sa im "zožať" peknú úrodu reďkoviek z vyvýšených záhonov. Tak dobrú chuť!

  • OCENENIE PRE NAŠU PANI UČITEĽKU

    Vedenie mesta Nitra dnes ocenilo 30 učiteľov, z toho štrnásť pedagógov zo základných škôl v meste.

    Medzi ocenenými je Mgr. Zuzana Janebová, triedna učiteľka 7.C na ZŠ Tulipánová, so špecializáciou na angličtinu a biológiu.

    Pani učiteľke zo srdca blahoželáme!

    Žiaci zo 7.C prečítali na slávnosti tento text:

    Radi by sme vyjadrili naše úprimné a srdečné blahoželanie našej úžasnej pani učiteľke Mgr. Zuzane Janebovej, ktorá bola ocenená titulom Najobľúbenejší učiteľ roka. Toto ocenenie je viac než zaslúžené a je svedectvom jej neúnavného úsilia a oddanosti, ktorú denne prejavuje svojej práci.

    Naša pani učiteľka, ktorá vyučuje biológiu a anglický jazyk, vyniká svojou neobyčajnou láskou k učeniu a k nám - svojim žiakom. Jej hodiny sú vždy plné nadšenia, kde sa veľa nasmejeme, inovatívnych prístupov a vášne, čo vytvára inšpiratívne a podnetné prostredie pre nás všetkých. Jej metódy výučby nie sú len informáciami, ale prebúdzajú hlavne zvedavosť a túžbu po poznaní.

    Je to človek, ktorý nepozná slovo "prekážka". Každý deň prichádza do školy s obrovskou energiou a nasadením, pripravená venovať všetok svoj čas a úsilie na podporu a rozvoj svojich žiakov. Okrem akademických znalostí nám odovzdáva aj životné múdrosti, ktoré nám pomáhajú rásť a rozvíjať sa nielen ako žiaci, ale aj ako ľudia.

    Toto ocenenie je uznaním za všetko, čo pre našu školu a jej žiakov robí. Jej práca má obrovský dopad na nás všetkých, jej oddanosť a láska k učeniu sú obrovskou inšpiráciou.

    Sme nesmierne vďační, že máme možnosť učiť sa pod vedením takej výnimočnej učiteľky. Gratulujeme k tomuto významnému oceneniu a ďakujeme za všetko, čo pre nás robíte!

    Vaša prítomnosť v našich životoch je darom, ktorý si hlboko vážime. Vaši žiaci z Tulipánky

  • OTVÁRALI SME PARK 🥳 👌

    Dnes sa žiaci 5.A a 5.C stali prvými návštevníkmi nových atrakcií v parku, ktoré budú oficiálne sprístupnené verejnosti túto sobotu. Privítal ich primátor mesta Nitra, Marek Hattas, ktorý im osobne ukázal všetky novinky. Deti si užili nové preliezky a odchádzali s úsmevom na tvári. Tešíme sa na vás všetkých na veľkom otvorení na Deň detí!

  • MiGi KEMP

  • ♟️🏆 Spoznali sme najlepších šachistov

    Včera vyvrcholil šachový turnaj, do ktorého sa zapojilo 57 detí z našej školy. Rozdelené boli do dvoch kategórií. Turnaj podporila Nitrianska šachová akadémia, zastúpená p. Piroškom. Najlepším šachistom gratulujeme!

    Víťazmi sa stali Arseni Nestserau (4.A) a Lukáš Oprala (7.B).

  • 🎭 Cesta do minulosti: Naši žiaci objavili Legendu o svätom Svoradovi 🎭

    Dnes sme mali skvelý zážitok! Naši žiaci sa zúčastnili bábkového divadelného predstavenia "Legenda o svätom Svoradovi" v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre. Predstavenie bolo plné nádherných bábok, krásnej hudby a pútavého príbehu o svätom Svoradovi. Všetci sme si užili nezabudnuteľné momenty a odniesli sme si mnoho nových poznatkov. Ďakujeme divadlu za úžasné predstavenie!

  • Pozvánka

    Milé deti, milí rodičia, pozývame vás na zábavno-pohybové popoludnie rodičov s deťmi RODINKOVO, ktoré sa bude konať pri príležitosti Medzinárodného dňa detí, Dňa matiek a Dňa otcov v piatok 7. 6. od 15.30 h. Čoskoro sa dozviete viac o tom, čo vás čaká. Teší sa na vás kolektív ŠKD.

  • 🎭 Na anglickom divadle

    Takmer dvesto žiakov našej školy dnes malo kultúrny zážitok na Zobori. Boli svedkami predstavenia v anglickom jazyku v podaní Divadelného centra z Martina. Piataci a šiestaci videli rozprávku s pesničkami "Dick Whittington and His Cat", starší žiaci sledovali inscenáciu "United Neighbours of London". Umelcom ďakujeme za sprostredkovanie hodnotného zážitku.

  • 🎵🎶 Mozartovo majstrovstvo na hodine angličtiny

    V utorok 21. mája 2024 mali naši siedmaci výnimočnú možnosť zúčastniť sa hodín CLIL (“Content and Language Integrated Learning“), ktoré viedla doc. Mgr. Elena Kováčiková, PhD. z Katedry anglického jazyka a kultúry, PF UKF v Nitre a mentorka RCPU NR a ZM. Hodina prepojila angličtinu a hudobnú výchovu a bola rozdelená na dve témy: rytmus a Wolfgang Amadeus Mozart. Prvá hodina bola venovaná rytmu. Žiaci sa oboznámili so základnými hudobnými a jazykovými pojmami. Lektorka využila interaktívne aktivity, aby žiakov zapojila do diskusie a praktických cvičení na rozpoznávanie a tvorbu rytmických vzorcov. Prostredníctvom rôznych aktivít si žiaci precvičili nielen hudobné zručnosti, ale aj angličtinu. Druhá hodina bola zameraná na život a tvorbu Wolfganga Amadea Mozarta. Žiaci sa dozvedeli o Mozartovom živote a jeho prínose pre klasickú hudbu. Na záver si žiaci s jednoduchými hudobnými nástrojmi spoločne ako orchester zahrali Malú nočnú hudbu. Táto praktická aktivita umožnila žiakom aplikovať naučené poznatky v praxi a zažiť radosť zo spoločného „muzicírovania“. Spoločné hranie prispelo k rozvoju ich tímovej spolupráce a hudobného cítenia. Tento jedinečný zážitok bol nielen obohacujúci, ale aj zábavný. Ďakujeme Elenke Kováčikovej za jej odborný prístup a nadšenie, ktoré priniesla do našej školy. Tešíme sa na ďalšie inovatívne hodiny, ktoré pomôžu našim žiakom rozvíjať svoje vedomosti a zručnosti.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Tulipánová 1, Nitra
  • +421 37 7417106
    Zástupkyňa pre I. st.: zastupca14@zstulipanova.sk

    +421 37 7417106
    Zástupca pre II. st.: zastupca59@zstulipanova.sk

    +421 37 6533189
    Tajomníčka: zuzana.sestakova@zstulipanova.sk

    +421 903 283 290
    Personalistka/mzdárka: paulovicova@zstulipanova.sk

Fotogaléria