Navigácia

  • Beseda s europoslancom na UKF

    Členovia žiackeho parlamentu sa dnes na pôde Univerzity Konštantína Filozofa zúčastnili besedy s europoslancom Michalom Wiezikom a spolu s ním debatovali na témy spojené so zelenou politikou, globálnym oteplovaním a udržateľnosťou zdrojov. Tieto témy sa týkajú nás všetkých a (nielen) najmladšia generácia vie tejto problematike pômôcť s novými nápadmi ako to riešiť.

  • Tulipánka na pódiu

    Deti z ŠKD už tradične vystupovali vo Vianočnom mestečku na Svätoplukovom námestí v Nitre. Celý program tak spríjemnil adventné obdobie a priniesol vianočnú náladu. Už sa tešíme na Vianočnú akadémiu už tento štvrtok o 16:00. Ste srdečne vítaní!

  • 🥉 Bronz pre ZŠ Tulipánová

    Družstvo zložené z našich deviatakov a ôsmakov sa predstavilo na turnaji v netradičnej hre RINGO, kde súperilo osem družstiev zo štyroch škôl z okresu Nitra.

    Hrá sa na volejbalovom ihrisku, cez volejbalovú sieť, s dvoma "ringo" kruhmi. Na ihrisku musia byť piati chlapci a jedno dievča.

    Jeden z našich dvoch tímov vybojoval tretie miesto, keď v boji o bronz porazil súperov zo ZŠ Topoľová. Prvé a druhé miesto obsadili domáci žiaci ZŠ Škultétyho.

  • Zber použitého kuchynského oleja a tukov

  • Výstavy „Focusfocusfocus“ a "O 12 mesiacoch"

    Žiaci 9.A triedy vymenili teóriu témy Kultúra a umenie na konverzácii v anglickom jazyku za
    výstavu v Kultúrnom centre bod.K7 v Nitre, ktorý je jedným z projektov a zároveň sídlom
    Asociácie Divadelná Nitra.
    Pozreli si výstavu Tanyi Kyianytsia o 12 mesiacoch, ktorá sa vo svojej tvorbe venuje najmä
    modernizovaniu tradičného ukrajinského ľudového umenia vyrezávania, či strihania papiera –
    vytynanke. Vytvára veľkoplošné papierové diela, či papierové módne ilustrácie, ktoré sú plné
    symetrie a symboliky. Predlohou pre jej vytynanky sú mýty, rozprávky, legendy a príroda.

    Druhá výstava s názvom „focusfocusfocus“, autorkou je Slavomíra Ondrušová, ktorá
    vychádza z jej záujmu o kresbu, z premýšľania o nej, o jej vizualizovaní a zhmotňovaní.
    Kresba sa tak stala nielen autorkiným prostriedkom vlastného uvažovania, ale aj prežívania
    a vyjadrovania. Jej kresby sú dojímavé, niekedy vtipné, no hlavne pravdivé. Kresba je pre
    ňu „rozhovorom samej so sebou“.
    Výstupom z návštevy galérie bude rozprávanie v anglickom jazyku o Kultúre a umení
    v Nitre.

  • Vianočná akadémia

  • Projekt "vesmír" vo 4.B

    Žiaci zo 4.B triedy si pripravili krásne projekty o vesmíre, ktoré počas hodiny prírodovedy prezentovali pred svojimi spolužiakmi.

  • ANNA FRANKOVÁ

    Trinásťročné židovské dievča Anna Franková napísalo najznámejší a zároveň najsmutnejší denník na svete. Zachytáva v ňom vyše dvojročné skrývanie sa pred nacistami počas druhej svetovej vojny.

    Do jej zápiskov a osudov nahliadli v pondelok 27. 11. 2023 naši ôsmaci a deviataci prostredníctvom divadelného predstavenia „Anna Franková“ na doskách Nového divadla, ktoré sídli v budove Matice slovenskej.

    Tragický príbeh Anny je svedectvom krutosti nacistického režimu a nenechal chladným nikoho z nás. Uvedomili sme si, že mier a slobodu si musíme chrániť a že nie sú samozrejmosťou ani v súčasnej dobe, kedy vojna zúri kúsok za našimi hranicami.

    Beseda po predstavení s dramaturgičkou predstavenia p. Veronikou Gabčíkovou nás priviedla k presvedčeniu, že sa musíme snažiť budovať lepší a krajší svet, v ktorom nesmieme tolerovať žiadne prejavy nenávisti, neznášanlivosti, xenofóbie, fašizmu či rasizmu. Najvyššími a najcennejšími hodnotami musia byť vzájomná láska, spolupatričnosť, tolerancia a úcta človeka k človeku. Len vtedy budeme mať istotu, že sa vojnové zverstvá nebudú už nikdy opakovať.

    Kolektívu Nového divadla ďakujeme za hodnotný umelecký zážitok!

  • Vysoké hory Nitra 🎥🏔

    Naši šiestaci sa v piatok 24. 11. zúčastnili 16. ročníka festivalu o horách a cestovaní Vysoké hory Nitra. Podujatie sa uskutočnilo pod záštitou primátora mesta Nitra. Žiaci boli oboznámení s prírodnými hodnotami okolia Nitry, videli niekoľko poučných filmov z danej tematiky. Naučili sa správne reagovať pri stretnutí s medveďom a bolo im vysvetlené, ako sa dá vyhnúť útoku medveďa na človeka. Žiaci si z festivalu odniesli veľa zážitkov a potrebných skúseností pre pobyt v prírode.

  • 👏 Tešíme sa z úspechu 🏓🥉

    Našich šikovných chlapcov, ktorí získali bronz na majstrovstvách okresu v stolnom tenise v konkurencii 21 škôl, prijali riaditeľka školy PaedDr. Mária Sailerová a zástupca riaditeľky PaedDr. Štefan Khandl. Poďakovali im za vzornú reprezentáciu ZŠ a popriali veľa ďalších úspechov v školských laviciach aj v športe. Od školy dostali medaily, ktoré im budú tento úspech pripomínať. Sme radi, že aj v ďalšom športe si urobila ZŠ Tulipánová výborné meno. 

  • 🎤 Spevácky talent 🥈

    Centrum voľného času Domino zorganizovalo speváčku súťaž Poptón. Súťažilo sa v speve slovenskej populárnej piesne. Šiestačka Karolína Ribarič sa predstavila s piesňou Horou od Zuzany Smatanovej. Po nádhernom výkone si vybojovala krásne druhé miesto v kategórii. Gratulujeme!

  • Predstavujeme vám predmet „Viem čo zjem“

    Je to predmet o zdravej výžive v triedach 5.A a 5.C  Na hodine sa hýbeme - mikrorozcvička, rozprávame, ochutnávame a rozmýšľame,  ako zdravo jesť a piť, aby sme sa s ľahkosťou učili, lebo naše heslo je: V zdravom tele - zdravý duch.

    A keďže najlepšie si veci zapamätáme, keď si ich pozrieme, ovoniame a ochutnáme, tak s radosťou jeme „naše učebné pomôcky“.

    Už sme ochutnali, ako chutí na Slovensku vypestované jablko Gala.  K tomu si zajedli domáci chlebík s tekvicovým olejom a ochutnali sme  kozí syr. Čaká nás objavovanie chutí mrkvy, ovocných  a zeleninových šalátov. My už totiž vieme, že každý deň by sme mali jesť ovocie a zeleninu. 

  • Svetový deň detí 👧👦

    Organizácia spojených národov ustanovila 20. november za Svetový deň detí na pripomenutie podpísania Deklarácie práv dieťaťa z roku 1959.

    Pri tejto príležitosti naša škola spolu s organizáciou Blue dot COMIN zorganizovala rôzne aktivity zamerané na pohyb a výtvarné umenie. V telocvični mali deti športové vyžitie a vyskúšali si jogu. O výtvarnú zložku sa postarala výtvarníčka Julia.

    Blue dot COMIN je kontaktným miestom pre všetkých cudzincov prichádzajúcich a žijúcich v Nitre. Sídli na Cintorínskej ulici 5.

  • Návšteva NR SR

    V pondelok 20. novembra sa naši ôsmaci v rámci pripomenutia sviatku boja za slobodu a demokraciu zúčastnili exkurzie v Národnej rade Slovenskej republiky. Okrem prehliadky priestorov a informácií o fungovaní parlamentu si mohli žiaci odniesť aj zážitok z diskusie s poslancom Ondrejom Dostálom, ktorý im odpovedal na všetky zaujímavé otázky o práci poslanca. Zvyšný čas v Bratislave sme využili na komentovanú prehliadku nádvoria Bratislavského hradu a pamätníka Slavín. Naši ôsmaci ďakujú za organizáciu p. učiteľom Hladkej, Bučkovi a Pavlovi.

  • 🏓🥉 BRONZ pre ZŠ Tulipánová 👏

    Vo štvrtok sa naši chlapci z druhého stupňa zúčastnili na majstrovstvách okresu družstiev základných škôl. Na pôde Spojenej katolíckej školy v Nitre na Farskej ulici súperilo 21 tímov. Naši chalani po výborných výkonoch vybojovali bronzovú priečku, keď prehrali iba v semifinále s neskorším víťazom, Gymnáziom Párovská ulica. Predtým vyhrali svoju základnú skupinu, kde najťažším súperom bola ZŠ Topoľová.

    Družstvo tvorili Timotej Urban, Alexander Šišovský, Matej Laštic, Oliver Kormanovič a Michal Ivan.

    Výsledky našich:

    ZŠ Tulipánová - ZŠ Škultétyho 3:0 (Šišovský vyhral 2:0, Urban 2:0, Laštic 2:0).

    ZŠ Tulipánová - ZŠ Benkova 2:1 (Šišovský 1:2, Urban 2:0, Laštic 2:0)

    ZŠ Tulipánová - ZŠ Zbehy 3:0 (Urban 2:0, Šišovský 2:0, Kormanovič 2:0).

    ZŠ Tulipánová - ZŠ Topoľová 2:1 (Urban 2:0, Šišovský 0:2, Laštic 2:1).

    ZŠ Tulipánová - ZŠ Výčapy-Opatovce 3:0 bez boja (súperi predčasne odišli z turnaja).

    Semifinále: ZŠ Tulipánová - Gymnázium Párovská 0:2 (Urban 0:2, Šišovský 0:2)

    O 3. miesto: ZŠ Tulipánová - ZŠ Klasov 2:0 (Laštic 2:0, Urban 2:0).

    Konečné poradie: 1. Gymnázium Párovská, 2. ZŠ kn. Pribinu, 3. ZŠ Tulipánová, 4. ZŠ Klasov.

    Chlapcom gratulujeme k úspešnej reprezentácii našej školy!

    O rok sa môžeme pokúsiť o podobný úspech, keďže sme v tíme nemali ani jedného deviataka.

    So stolným tenisom sa v najbližšej budúcnosti stretnú viacerí naši žiaci, pretože počas zimy sa opäť uskutoční veľký turnaj o majstra ZŠ Tulipánová.

  • 🥁 Bubnovačka 2023

    Pred 10 rokmi v Nitre sa po prvýkrát konala akcia Bubnovačka. Dnes sa jej zúčastnili aj naši žiaci, aby spoločne upozornili na dôležitosť ochrany detí pred násilím. Na podporu tejto témy mesto Nitra vyhlásilo výtvarnú súťaž „Ako by svet vyzeral bez násilia“, kde v kategórii žiakov prvého stupňa ZŠ sa na 2. mieste umiestnila Lujza Bumbalová z 3.A. Gratulujeme!

  • Červené stužky

    November, ako býva zvykom, je mesiacom, počas ktorého sa venujeme preventívnemu programu a programu Červené stužky. Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi nakazenými HIV alebo postihnutými chorobou AIDS. Okrem tejto ťažkej témy žiaci diskutovali aj na témy duševné zdravie, boj proti HIV/AIDS a obchodovanie s ľuďmi. Do školy zavítali lektorky z CPP. Ich prítomnosť v škole bola veľmi dobre prijatá a prebiehala diskusia so žiakmi rôznych vekových kategórií. Lektorky priblížili žiakom rizikové faktory, ktoré môžu viesť k nebezpečenstvu a zároveň zdôraznili, aké sú možnosti ochrany a bezpečnosti. Žiaci sa dozvedeli, že každoročne sa stanú desiatky Slovákov obeťami obchodu s ľuďmi. V rámci diskusie sa tiež venovali duševnému zdraviu, čo je často prehliadaná téma. Lektorky podporovali otvorenú diskusiu o stresujúcich situáciách, depresii a ďalších duševných ťažkostiach a ukázali žiakom, ako hľadať pomoc a podporu.

     

  • Jesenné aranžovanie

    Príjemným zakončením poznávania stromov a kríkov v areáli školy v rámci techniky bolo  malé jesenné aranžovanie so žiakmi zo 6.A a 6.C. Jesenné fantázie do triedy vytvorili dievčatá zo 6.A a obraz s názvom „Úsmev pani Jesene“ vytvorili dievčatá zo 6.C na dlažbe medzi pavilónmi. 

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

    Aj tento rok naša škola organizuje zbierku pre seniorov. Bližšie info už čoskoro...

  • Týždeň vedy a techniky

    Týždeň vedy a techniky na Slovensku každoročne organizuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti. Cieľom je zlepšiť vnímanie vedy a techniky, popularizovat ich a vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých disciplín. Tento rok sa Týždeň vedy a techniky uskutočnil v termíne 6.-12. novembra, počas ktorého žiaci našej školy absolvovali rôzne aktivity. Piataci a šiestaci súťažili vo vedomostnom kvíze Tajomstvá a zázraky prírody a Páli vám to z biológie. Siedmaci absolvovali súťaž Mladý chemik a deviataci vedomostný kvíz. Okrem toho 6.B a 7.B sa zúčastnila odbornej prednášky na UKF Nitra Môžu plasty zmeniť človeka?

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola
    Tulipánová 1, Nitra
  • +421 37 7417106
    Zástupkyňa pre I. st.: zastupca14@zstulipanova.sk

    +421 37 7417106
    Zástupca pre II. st.: zastupca59@zstulipanova.sk

    +421 37 6533189
    Tajomníčka: zuzana.sestakova@zstulipanova.sk

    +421 903 283 290
    Personalistka/mzdárka: paulovicova@zstulipanova.sk

Fotogaléria